Den DU er

Man er jo den man er. Og god nok som man er. Er det riktig da? Jeg hører av og til folk si: «Jeg bare er sånn jeg!» Er det riktig holdning? Er ikke det litt defensivt? Sorry folkens, jeg er født slik jeg! Ikke noe å gjøre med det! Dere får ta meg som jeg er!

Jeg tror man kan utvikle seg og forandre seg akkurat slik man vil. Vi har nok alle våre begrensninger, men det er uansett ikke grunn til å lene seg tilbake i sofaen og legge hele skylden på mor, far og biologien. Jeg leste nettopp at man i dag vet at hjernen er mye mer plastisk enn før antatt! Det betyr at til og med tankebaner i hodet er det mulig å gjøre noe med! Vi har reaksjonsmåter som er styrt av signaler som går i rasende fart i nerver i hjernen vår, og til og med disse kan vi påvirke! Er ikke det sprøtt? Jeg synes det er fint jeg. Da kan man jo gjøre noe med utgangspunktet da. Selv om man har fått utdelt den kroppen og det hodet man har, så er det lov å utvikle seg om man vil. Og hvis man er fornøyd så skal man være det.

Man må spille med de kortene man har fått utdelt. Man må sammenligne seg med seg selv, og ikke alltid alle andre. Mange kommer ofte utrolig dårlig ut av det når man bare sammenligner seg med alle andre (jeg har i alle fall FÅ venninner som er mer fornøyd med seg selv, enn venninnene sine)… Du er den du er, og du må selv velge hvordan du vil endre eller utvikle deg selv. Hvis DU vil.

Reklamer

One thought on “Den DU er

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s